Preberite o preteklih dogodkih:

 

EVROPSKA NOČ NETOPIRJEV 2004

 

Od 2.9. do 9.9.2004 so se v okviru dogodka ENN zvrstile številne aktivnosti po celi Sloveniji. V Kranju, Ljubljani in Črnomlju smo organizirali predavanja in večerne sprehode z ultrazvočnimi detektorji, v Kranju, Ljubljani in Parku Škocjanske jame so potekale otroške delavnice, v Ljubljani in Črnomlju smo postavili fotografski razstavi in likovno razstavo v Divači ter nenazadnje v Ljubljani podelili nagrade za izvirne netopirske stripe.

Otroci so na lutkovni delavnici v Kranju izdelovali naprstne netopirčke in spoznali način življenja teh skrivnostnih nočnih letalcev.

Uslužbenci Parka Škocjanske jame (http://www.park-skocjanske-jame.si/mrezasol.htm) so za otroke pripravili likovno delavnico.

Učenci osnovne čole Dr. Bogomirja Magajne iz Divače in njihove učiteljice so pripravili razstavo likovnih del. Nastale so številne zanimive slike.

Na likovni delavnici v kavarni Pločnik v Ljubljani so veliki in mali risali in izdelovali papirnate netopirje. Preden so se udeleženci lotili risanja, pa sta jim vodji predstavila lastnosti netopirjev.

V Ljubljani smo pripravili dve predavanji in dva večerna sprehoda z ultrazvočnimi detektorji. Udeleženci so ob Ljubljanici z zanimanjem z ultrazvočnimi detektorji poslušali in opazovali netopirje.

 

V ljubljanski kavarni Čolnarni smo ob glasbeni spremljavi udeležencem stripovskega natečaja »Na belino papirja ujemi netopirja« podelili diplome, priznanja in nagrade.

Več o stripovskem natečaju..

 

Poročala: Alenka Petrinjak